Kippendijfilet met gepofte paprika
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

met gekruide rijst, geitenkaas en geroosterd amandelschaafsel

Door beperkingen in de leveringen is de feta in dit recept vervangen door verse geitenkaas.

Allergens:
Milk
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 unit

Paprika

100 g

Kippendijfilet

⅔ sachet(s)

Mexicaanse kruiden

½ unit

Limoen

85 g

Witte langgraanrijst

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

5 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

Not included in your delivery

0.17 unit

Groentebouillonblokje

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3331 kJ
Calories796 kcal
Fat39 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate75 g
Sugar7 g
Dietary Fiber7 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Kip marineren
2

Meng ondertussen de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruiden.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Snijd ondertussen de limoen in parten en pers de limoen uit.

Geheel koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl limoensap per persoon en de overige Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg dan de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door.

Toppings bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de verse geitenkaas. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de geitenkaas en het amandelschaafsel.