Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Aardappelen
5 gram
Verse tijm en oregano
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
½ el
Olijfolie
100 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de oregano, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op hoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet.
Verhit de overige roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Blus af met de bouillon. Voeg de tijmtakjes toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 10 minuten sudderen. Voeg de kipfilet toe aan de pan en gaar 5 - 8 minuten, of tot de kip gaar is.
Haal het deksel van de pan en voeg de kookroom en de spinazie toe. Breng op smaak peper en zout. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel. Haal de tijmtakjes uit de pan.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de aardappelen over de borden en schep de kipfilet erbij. Serveer met de romige spinaziesaus.