Wist je dat bulgur Turks is voor gort?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Citroen
200 gram
Sperziebonen
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
100 gram
Kipshoarma
50 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Paprikapoeder
150 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Bereid de bouillon.Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.
Verhit de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan.Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 - 10 minuten.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten.Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op.Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.