Kipshoarma met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, yoghurt en citroen

Wist je dat bulgur Turks is voor gort?

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

200 gram

Sperziebonen

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipshoarma

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6 g
Vezels20 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kleine kom

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon.Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Bulgur koken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan.Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 - 10 minuten.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten.Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op.Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.