Wist je dat bulgur Turks is voor gort?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Pruimtomaat
½ unit
Knoflookteen
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
½ unit
Citroen
200 g
Sperziebonen
85 g
Bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
100 g
Kipshoarma
50 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1 teaspoon
Paprikapoeder
150 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
Bereid de bouillon.Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.
Verhit de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan.Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 - 10 minuten.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten.Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op.Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.