In de salade gebruik je friszoete en kruidige pruimtomaten. Is de pruimtomaat van a) Franse b) Nederlandse of c) Mediteraanse afkomst? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Snijbonen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
0.99 tl
Paprikapoeder
85 gram
Bulgur
100 gram
Kipshoarma
50 gram
Biologische volle yoghurt
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
150 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon: in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, snijbonen, wortel, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng ondertussen de yoghurt op smaak met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de citroenparten en de overige bladpeterselie.