Kipshoarma met frisse tabouleh
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en citroen

In de salade gebruik je friszoete en kruidige pruimtomaten. Is de pruimtomaat van a) Franse b) Nederlandse of c) Mediteraanse afkomst? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

½ piece

Carrot

1 piece

Garlic

50 g

Romano beans

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Lemon

0.99 teaspoon

Ground paprika

85 g

Bulgur

100 g

Chicken shawarma

50 g

Organic full-fat yogurt

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories677 kcal
Energy (kJ)2833 kJ
Fat26 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate65 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Koken en mengen
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon: in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, snijbonen, wortel, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng ondertussen de yoghurt op smaak met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de citroenparten en de overige bladpeterselie.