Tabouleh is een bijgerecht uit de Midden-Oosterse keuken, dat in de basis bestaat uit bulgur en peterselie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Sperziebonen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
⅓ zakje(s)
Paprikapoeder
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
100 gram
Kipshoarma
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sperziebonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in parten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipshoarma erop. Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.