Kipshoarma met frisse tabouleh
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, tomaat, yoghurt en limoen

Tabouleh is een bijgerecht uit de Midden-Oosterse keuken, dat in de basis bestaat uit bulgur en peterselie.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Pruimtomaat

½ unit

Paprika

½ unit

Knoflookteen

50 g

Sperziebonen

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

⅓ sachet(s)

Paprikapoeder

85 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

100 g

Kipshoarma

50 g

Biologische volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat25 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate65 g
Sugar8 g
Dietary Fiber16 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sperziebonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in parten.

Bulgur koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Kipshoarma bakken
3

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipshoarma erop. Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.