Tabouleh is een bijgerecht uit de Midden-Oosterse keuken, dat in de basis bestaat uit bulgur en peterselie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Pruimtomaat
½ unit
Paprika
½ unit
Knoflookteen
50 g
Sperziebonen
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
⅓ sachet(s)
Paprikapoeder
85 g
Bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
100 g
Kipshoarma
50 g
Biologische volle yoghurt
(Contains Milk)
150 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sperziebonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in parten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipshoarma erop. Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.