Kipshoarma met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, tomaat, yoghurt en limoen

Deze tabouleh is de perfecte lichte maaltijd na een warme zomerdag. En dat terwijl dit gerecht goed vult door de hoeveelheid vezels die het bevat.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Sperziebonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Limoen

0.99 tl

Paprikapoeder

85 gram

Bulgur

100 gram

Kipshoarma

50 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2863 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9 g
Vezels5.5 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in parten.

Bulgur koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.