Kipshoarma met frisse tabouleh
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, tomaat, yoghurt en limoen

Deze tabouleh is de perfecte lichte maaltijd na een warme zomerdag. En dat terwijl dit gerecht goed vult door de hoeveelheid vezels die het bevat.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Garlic

50 g

Green beans

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Lime

0.99 teaspoon

Ground paprika

85 g

Bulgur

100 g

Chicken shawarma

50 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories684 kcal
Energy (kJ)2863 kJ
Fat26 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate67 g
Sugar9 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in parten.

Bulgur koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.