Kipworstjes met wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met wortelpuree

Kipworstjes met wortelpuree

met broccoli, ketjapjus en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

100 gram

Broccoli

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

100 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

¾ el

Mosterd

60 ml

Water

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2423 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten52.1 g
waarvan suikers10 g
Vezels15.4 g
Eiwitten54.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en wortelschijfjes onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
Jus maken
2
  • Voeg vervolgens de gesneden ui toe. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.
  • Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst.
  • Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.
Broccoli koken
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappel-wortelpuree en broccoli over de borden.
  • Garneer met de gomasio-tuinkruidenmix en serveer de worstjes ernaast.
  • Schenk de ketjapjus eroverheen.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.