Kipworstjes met wortelpuree
Kipworstjes met wortelpuree

Kipworstjes met wortelpuree

met broccoli, ketjapjus en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Tags:
Extra Veggies
Family
Calorie Smart
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

2 piece

Chicken sausage

100 g

Broccoli

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

¼ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

100 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

50 g

Chopped ​​onion

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

Mustard

60 milliliters

Water

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2423 kJ
Calories579 kcal
Fat27 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate52.1 g
Sugar10 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein54.2 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en wortelschijfjes onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
Jus maken
2
  • Voeg vervolgens de gesneden ui toe. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.
  • Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst.
  • Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.
Broccoli koken
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappel-wortelpuree en broccoli over de borden.
  • Garneer met de gomasio-tuinkruidenmix en serveer de worstjes ernaast.
  • Schenk de ketjapjus eroverheen.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.