Kipworstjes met zoete frietjes en tomatensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met zoete frietjes en tomatensalade

Kipworstjes met zoete frietjes en tomatensalade

Balsamicoazijn heeft een vrij zure smaak. Houden jouw kids hier minder van? Voeg het dan alleen voor de ouders toe.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

200 gram

Pastinaak

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Pruimtomaat

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

3 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Deksel
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en pastinaak en snijd in frietjes.

Bak de frietjes.
2

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak de frietjes 25 minuten in de oven.

Mix de groenten.
3

Snijd ondertussen de trio cherrytomaten doormidden, snijd de pruimtomaat klein en scheur de basilicum klein. Meng samen in een saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.

Bak de kipworstjes.
4

Verhit 10 minuten voordat de frietjes klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 10 minuten op middelhoog vuur, afgedekt, gaar.

5

Verdeel de frietjes over de borden en serveer met de tomatensalade en kipworstjes.