Balsamicoazijn heeft een vrij zure smaak. Houden jouw kids hier minder van? Voeg het dan alleen voor de ouders toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Zoete aardappel
200 gram
Pastinaak
100 gram
Gekleurde cherrytomaten
1 stuk(s)
Pruimtomaat
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
3 stuk(s)
Kipmerguezworstjes
1.5 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en pastinaak en snijd in frietjes.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak de frietjes 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de trio cherrytomaten doormidden, snijd de pruimtomaat klein en scheur de basilicum klein. Meng samen in een saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.
Verhit 10 minuten voordat de frietjes klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 10 minuten op middelhoog vuur, afgedekt, gaar.
Verdeel de frietjes over de borden en serveer met de tomatensalade en kipworstjes.