Balsamicoazijn heeft een vrij zure smaak. Houden jouw kids hier minder van? Voeg het dan alleen voor de ouders toe.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Zoete aardappel
200 g
Pastinaak
100 g
Gekleurde cherrytomaten
1 unit
Pruimtomaat
4 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
3 unit
Kipmerguezworstjes
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en pastinaak en snijd in frietjes.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak de frietjes 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de trio cherrytomaten doormidden, snijd de pruimtomaat klein en scheur de basilicum klein. Meng samen in een saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.
Verhit 10 minuten voordat de frietjes klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 10 minuten op middelhoog vuur, afgedekt, gaar.
Verdeel de frietjes over de borden en serveer met de tomatensalade en kipworstjes.