Klassieke Indiase curry met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke Indiase curry met linzen

Klassieke Indiase curry met linzen

De linzen worden in kokosmelk bereid

Curry is een Aziatisch gerecht met veel variaties. Belangrijke ingrediënten zijn een combinatie van kruiden en rode peper. Het gerecht wordt in India al duizenden jaren gemaakt, maar is pas sinds een aantal decennia populair in de Westerse keuken. We begrijpen wel waar die populariteit vandaan komt, yummy!

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Groene linzen

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Zoete aardappel

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2552 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok met deksel

Instructies

Roerbak de linzen met de currykruiden.
1

Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote pan met deksel en roerbak de linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg 100 ml water per persoon, de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe en breng, afgedekt, aan de kook. Kook op laag vuur in 25 minuten gaar.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg direct toe aan de wok of grote pan.

Voeg de bataat toe.
3

Schil vervolgens de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg na 10 minuten koken toe aan de wok of grote pan. Roer tussendoor een paar keer door.

Voeg de spinazie toe.
4

Scheur in de laatste 5 minuten de spinazie klein boven de wok of grote pan, zet het vuur iets hoger en laat al roerende slinken. Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als de curry te droog wordt.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel het gerecht over de borden. Verkruimel de feta boven de curry.