Mezze zijn in het Midden-Oosten wat tapas zijn in Spanje: een verzameling kleine gerechtjes die je met elkaar deelt aan tafel. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassende maaltijd met falafel, hummus en platbrood. Zet alles los op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
125 gram
Falafel met tomaat
(Bevat Gluten)
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
40 gram
Hummus met ras el hanout
(Bevat Sesamzaad)
25 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak ondertussen de platbroden in aluminiumfolie en verwarm ze 2 – 3 minuten in de oven.
Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.
Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de platbroden. Verdeel daar de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel over. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.