Knapperig platbrood met falafel en feta
Knapperig platbrood met falafel en feta

Knapperig platbrood met falafel en feta

Met hummus-yoghurtsaus en verse munt

Mezze zijn in het Midden-Oosten wat tapas zijn in Spanje: een verzameling kleine gerechtjes die je met elkaar deelt aan tafel. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassende maaltijd met falafel, hummus en platbrood. Zet alles los op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Allergens:
Gluten
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

1 unit

Tomaat

125 g

Falafel met tomaat

(Contains Gluten)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

40 g

Hummus met ras el hanout

(Contains Sesame)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

40 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4100 kJ
Calories980 kcal
Fat47 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate105 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber12 g
Protein29 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.

Falafel bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Platbroden verwarmen
4

Verpak ondertussen de platbroden in aluminiumfolie en verwarm ze 2 – 3 minuten in de oven.

Garnering voorbereiden
5

Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.

Serveren
6

Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de platbroden. Verdeel daar de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel over. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.