Knapperige zalm met pompoen uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige zalm met pompoen uit de oven

Knapperige zalm met pompoen uit de oven

met krieltjes en wortel

Hello pompoenseizoen! Deze maand kook je elke week een ander recept met pompoen - de seizoensheld van oktober.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

75 gram

Pompoenblokjes

150 gram

Krieltjes

1.5 tl

Italiaanse kruiden

100 gram

Wortel

12.5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2615 kJ
Energie (kcal)625 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm groot.

Koken
2

Kook de krieltjes en wortelblokjes 6 - 8 minuten. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten.

Groenten mengen
3

Giet de wortel en krieltjes af en meng in een grote kom met de pompoenblokjes, rode ui, knoflook, het gerookte paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Zalm paneren
4

Meng in een diep bord de panko met de Italiaanse kruiden en voeg er flink wat peper en zout aan toe. Giet 1/2 el olijfolie per persoon in een ander diep bord en leg de zalm hierin; zorg dat de zalm goed bedekt is met de olie. Haal de zalm vervolgens door de gekruide panko, totdat hij volledig bedekt is.

Zalm bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de zalm 1 - 3 minuten per kant, afhankelijk van hoe doorbakken je de zalm graag eet.

Serveren
6

Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Leg op ieder bord een knapperige zalmmoot.