Hello pompoenseizoen! Deze maand kook je elke week een ander recept met pompoen - de seizoensheld van oktober.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains Fish)
75 g
Pompoenblokjes
150 g
Krieltjes
1.5 teaspoon
Italiaanse kruiden
100 g
Wortel
12.5 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
1 teaspoon
Gerookt paprikapoeder
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm groot.
Kook de krieltjes en wortelblokjes 6 - 8 minuten. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten.
Giet de wortel en krieltjes af en meng in een grote kom met de pompoenblokjes, rode ui, knoflook, het gerookte paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Meng in een diep bord de panko met de Italiaanse kruiden en voeg er flink wat peper en zout aan toe. Giet 1/2 el olijfolie per persoon in een ander diep bord en leg de zalm hierin; zorg dat de zalm goed bedekt is met de olie. Haal de zalm vervolgens door de gekruide panko, totdat hij volledig bedekt is.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de zalm 1 - 3 minuten per kant, afhankelijk van hoe doorbakken je de zalm graag eet.
Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Leg op ieder bord een knapperige zalmmoot.