Knapperige zalm met pompoen uit de oven
Knapperige zalm met pompoen uit de oven

Knapperige zalm met pompoen uit de oven

met krieltjes en wortel

Hello pompoenseizoen! Deze maand kook je elke week een ander recept met pompoen - de seizoensheld van oktober.

Allergens:
Fish
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

75 g

Pompoenblokjes

150 g

Krieltjes

1.5 teaspoon

Italiaanse kruiden

100 g

Wortel

12.5 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Energy (kJ)2615 kJ
Calories625 kcal
Fat33 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate50 g
Sugar10 g
Dietary Fiber9 g
Protein27 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm groot.

Koken
2

Kook de krieltjes en wortelblokjes 6 - 8 minuten. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten.

Groenten mengen
3

Giet de wortel en krieltjes af en meng in een grote kom met de pompoenblokjes, rode ui, knoflook, het gerookte paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Zalm paneren
4

Meng in een diep bord de panko met de Italiaanse kruiden en voeg er flink wat peper en zout aan toe. Giet 1/2 el olijfolie per persoon in een ander diep bord en leg de zalm hierin; zorg dat de zalm goed bedekt is met de olie. Haal de zalm vervolgens door de gekruide panko, totdat hij volledig bedekt is.

Zalm bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de zalm 1 - 3 minuten per kant, afhankelijk van hoe doorbakken je de zalm graag eet.

Serveren
6

Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Leg op ieder bord een knapperige zalmmoot.