De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Wortel
75 gram
Gesneden spitskool
75 gram
Basmatirijst
2 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Bosui
¼ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel met cornflakes
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ el
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Tip 1: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker. Tip 2: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml heet water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus en de gomasio. Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.