Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Paprika
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.13 stuk(s)
Rode peper
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Ui
½ el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en halveer. Meng ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng in een kleine kom de rode peper met de oregano, een flinke scheut olijfolie en de helft van de knoflook.
Leg de paprika en de tomatenblokjes in een ovenschaal. Verkruimel de witte kaas erboven en giet het oliemengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Bak 20 - 30 minuten in de oven. De witte kaas mag volledig smelten en pruttelen.
Verhit, net voor serveren, een klontje roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, de uienringen en de overige knoflook toe. Roerbak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de garnalen met de geroosterde paprika en krieltjes ernaast.