Knoflookgarnalen met snijbonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met snijbonen

Knoflookgarnalen met snijbonen

met spitskool en aardappelschijfjes

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen en spitskool gesneden.

Labels:
Familie
Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Basilicumcrème met oregano

100 gram

Gesneden spitskool

Zelf toevoegen

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2571 kJ
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten45.8 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels10.7 g
Eiwitten19.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. 
  • Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spitskool en ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Garnalen bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan. 

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Snijden
3
  • Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
  • Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes, spitskool en snijbonen.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelschijfjes met groenten over de borden.
  • Schep de garnalen erover.
  • Garneer met de krulpeterselie en de eventuele overige citroenpartjes.