Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst

Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant citroen en tijm.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode ui

2 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)819 kcal
Energie (kJ)3426 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14 g
Vezels16 g
Eiwitten25 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 600 ml water per persoon voor de aardappelen en groenten in een grote pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Snijd de gewone ui in halve ringen.

Koken
2

Voeg de aardappelen en groenten toe aan de grote pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Varkensworst bakken
3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de salie fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui en salie toe, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

Salade maken
4

Meng ondertussen de veldsla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stampen
5

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 11/2 tl mosterd toe en eventueel een beetje kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de rode ui en salie en serveer met de varkensworst en de veldsla.