Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst
Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst

Knolselderij-hutspot met Brandt & Levie-varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant citroen en tijm.

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Wortel

125 g

Knolselderij

(Contains Celery)

1 unit

Ui

½ unit

Rode ui

2 g

Verse salie

1 unit

Varkensworst met citroen en tijm

30 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1.5 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories819 kcal
Energy (kJ)3426 kJ
Fat48 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate62 g
Sugar14 g
Dietary Fiber16 g
Protein25 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid
Fryingpan with lid
Salad Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 600 ml water per persoon voor de aardappelen en groenten in een grote pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Snijd de gewone ui in halve ringen.

Koken
2

Voeg de aardappelen en groenten toe aan de grote pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Varkensworst bakken
3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de salie fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui en salie toe, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

Salade maken
4

Meng ondertussen de veldsla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stampen
5

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 11/2 tl mosterd toe en eventueel een beetje kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de rode ui en salie en serveer met de varkensworst en de veldsla.