Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant citroen en tijm.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Wortel
125 g
Knolselderij
(Contains Celery)
1 unit
Ui
½ unit
Rode ui
2 g
Verse salie
1 unit
Varkensworst met citroen en tijm
30 g
Veldsla
½ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
1.5 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Kook 600 ml water per persoon voor de aardappelen en groenten in een grote pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Snijd de gewone ui in halve ringen.
Voeg de aardappelen en groenten toe aan de grote pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd de salie fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui en salie toe, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.
Meng ondertussen de veldsla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 11/2 tl mosterd toe en eventueel een beetje kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de rode ui en salie en serveer met de varkensworst en de veldsla.