Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

Met gekarameliseerde rode ui en verse salie

De aardappelen in deze stamppot vul je aan met knolselderij, lekker kruidig, zoet van smaak en bovendien hartstikke gezond. De worst is van onze leverancier Brandt & Levie. Deze bevlogen worstmakers werken met varkensboeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je! Deze worst hebben ze op smaak gebracht met citroen en tijm.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Peen

125 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Ui

2 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

40 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels17 g
Eiwitten28 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Snijden
1

Kook 600 ml water per persoon voor de aardappelen en groenten in een grote pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de peen in dunne halve plakken. Schil de knolselderij en snijd grove stukken. Snijd de ui in halve ringen.

Hutspot koken
2

Voeg de aardappelen en groenten toe aan de grote pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Varkensworst bakken
3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de salie fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en salie toe, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

Salade maken
4

Meng ondertussen de veldsla met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Stampen
5

Stamp de aardappelen en groenten tot een grove stamppot. Voeg de overige roomboter en eventueel een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de rode ui en salie en serveer met de varkensworst en veldsla.