Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst
Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

Met gekarameliseerde rode ui en verse salie

De aardappelen in deze stamppot vul je aan met knolselderij, lekker kruidig, zoet van smaak en bovendien hartstikke gezond. De worst is van onze leverancier Brandt & Levie. Deze bevlogen worstmakers werken met varkensboeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je! Deze worst hebben ze op smaak gebracht met citroen en tijm.

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

100 g

Peen

125 g

Knolselderij

(Contains Celery)

1 unit

Ui

2 g

Verse salie

1 unit

Varkensworst met citroen en tijm

40 g

Veldsla

½ unit

Rode ui

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1.5 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3079 kJ
Calories736 kcal
Fat37 g
Saturated Fat15.6 g
Carbohydrate63 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber17 g
Protein28 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Pan with Lid
Peeler
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Potato Masher
Plate

Cooking Steps

Snijden
1

Kook 600 ml water per persoon voor de aardappelen en groenten in een grote pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de peen in dunne halve plakken. Schil de knolselderij en snijd grove stukken. Snijd de ui in halve ringen.

Hutspot koken
2

Voeg de aardappelen en groenten toe aan de grote pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Varkensworst bakken
3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de salie fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en salie toe, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

Salade maken
4

Meng ondertussen de veldsla met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Stampen
5

Stamp de aardappelen en groenten tot een grove stamppot. Voeg de overige roomboter en eventueel een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de rode ui en salie en serveer met de varkensworst en veldsla.