Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie

De aardappelen in deze stamppot vul je aan met knolselderij, lekker kruidig, zoet van smaak en bovendien hartstikke gezond. De worst is van onze leverancier Brandt & Levie. Deze bevlogen worstmakers werken met boeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je! Deze worst hebben ze op smaak gebracht met citroen en tijm.

Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Peen

125 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode ui

2 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

40 gram

Veldsla

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3086 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels17 g
Eiwitten28 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Grote pan
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Kook 600 ml water per persoon voor de aardappelen en groenten in een grote pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de peen in dunne halve plakken. Schil de knolselderij en snijd grove stukken. Snijd de ui in halve ringen.

Hutspot koken
2

Voeg de aardappelen en groenten toe aan de grote pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Varkensworst bakken
3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de salie fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en salie toe, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

Salade maken
4

Meng ondertussen de veldsla met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Stampen
5

Stamp de aardappelen en groenten tot een grove stamppot. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en eventueel een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 11/2 tl mosterd per persoon toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de rode ui en salie en serveer met de varkensworst en veldsla.