Een traditioneel Hollands gerecht met een speciale twist. We hebben naast walnoten, ook nog kaneel toegevoegd aan de knolselderijpuree voor een zoete smaak. Daarnaast bak je de kip extra zoet met appel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
175 gram
Vastkokende aardappelen
¼ stuk(s)
Knolselderij
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Appel
100 gram
Kipfiletstukjes
½ tl
Gemalen kaneel
1 tl
Gedroogde tijm
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 1 - 2 cm.
Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 - 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1 cm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de appel en kipfiletstukjes 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met kaneel.
Stamp de aardappelen, knolselderij en tijm tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de walnoten toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de knolselderijpuree over de borden en schep de gebakken kipfiletstukjes met appel op de puree.