Knolselderijpuree met kip
Knolselderijpuree met kip

Knolselderijpuree met kip

Een traditioneel Hollands gerecht met een speciale twist. We hebben naast walnoten, ook nog kaneel toegevoegd aan de knolselderijpuree voor een zoete smaak. Daarnaast bak je de kip extra zoet met appel.

Allergens:
Celery
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Knolselderij

(Contains Celery)

½ unit

Appel

100 g

Kipfiletstukjes

½ teaspoon

Gemalen kaneel

1 teaspoon

Gedroogde tijm

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2280 kJ
Calories545 kcal
Fat18 g
Saturated Fat2.7 g
Carbohydrate55 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber16 g
Protein31 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de aardappelen in stukken van 1 - 2 cm.
1

Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 1 - 2 cm.

Kook de aardappelen en knolselderij 12 - 15 minuten of totdat ze gaar zijn.
2

Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 - 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de appel (elstar) in kwarten.
3

Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1 cm.

Bak de appel en kipfiletstukjes.
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de appel en kipfiletstukjes 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met kaneel.

Stamp de aardappelen, knolselderij en tijm tot een grove puree met een aardappelstamper.
5

Stamp de aardappelen, knolselderij en tijm tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de walnoten toe en breng op smaak met peper en zout.

Schep de gebakken kipfiletstukjes met appel op de puree.
6

Verdeel de knolselderijpuree over de borden en schep de gebakken kipfiletstukjes met appel op de puree.