Köfte in kruidige tomatenstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte in kruidige tomatenstoof

Köfte in kruidige tomatenstoof

met aardappelen en Libanees platbrood

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Passata

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Water

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3161 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten91.6 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels13.4 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aardappelen en tomaat in blokjes. Snijd de puntpaprika in smalle repen. 

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Stoof maken
2
  • Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode puntpaprika 1 - 2 minuten. Voeg de knoflook, ui en aardappelen toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, passata, wittewijnazijn en per persoon: 50 ml water en 1/2 tl honing toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten stoven, of tot de aardappelen gaar zijn. 
Gehaktballetjes toevoegen
3
  • Haal het deksel van de pan, voeg de gehaktballen toe en verwarm 2 minuten mee.
  • Rooster ondertussen het platbrood 2 - 3 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn en de citroen in partjes.
  • Verdeel de stoof over de borden en garneer met de verse kruiden.
  • Snijd het platbrood in punten en serveer ernaast.
  • Garneer met 1 citroenpartje per persoon en de labne.