Köfte in kruidige tomatenstoof
Köfte in kruidige tomatenstoof

Köfte in kruidige tomatenstoof

met aardappelen en Libanees platbrood

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!

Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

200 g

Potatoes

1 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

¼ sachet(s)

African-inspired spice mix

100 g

Passata

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

¼ piece

Lemon

20 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

50 milliliters

Water

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3161 kJ
Calories755 kcal
Fat27.7 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate91.6 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein32.8 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aardappelen en tomaat in blokjes. Snijd de puntpaprika in smalle repen. 

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Stoof maken
2
  • Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode puntpaprika 1 - 2 minuten. Voeg de knoflook, ui en aardappelen toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, passata, wittewijnazijn en per persoon: 50 ml water en 1/2 tl honing toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten stoven, of tot de aardappelen gaar zijn. 
Gehaktballetjes toevoegen
3
  • Haal het deksel van de pan, voeg de gehaktballen toe en verwarm 2 minuten mee.
  • Rooster ondertussen het platbrood 2 - 3 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn en de citroen in partjes.
  • Verdeel de stoof over de borden en garneer met de verse kruiden.
  • Snijd het platbrood in punten en serveer ernaast.
  • Garneer met 1 citroenpartje per persoon en de labne.