Köfte-stijl gehaktballetjes in romige currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte-stijl gehaktballetjes in romige currysaus

Köfte-stijl gehaktballetjes in romige currysaus

met rijst en snijbonen

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Snijbonen

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

90 ml

Kokosmelk

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Garam masala

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3658 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.5 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten.
  • Kook de laatste 7 minuten de snijbonen mee. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de snijbonen in dunne reepjes.
Bakken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Verhit dezelfde hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
Curry afmaken
3
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 minuten.
  • Voeg de tomaat, de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), het kerriepoeder en 1/2 tl honing per persoon toe en bak 2 minuten mee. 
  • Voeg de kokosmelk en de gehaktballetjes toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de curry, afgedekt, 5 - 7 minuten.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Serveren
4
  • Schep de rijst met de bonen in diepe borden of kommen.
  • Verdeel de curry over de rijst.