Rood, medium of doorbakken? Bak je biefstuk precies zoals jij hem lekker vindt. Hoe roder de binnenkant, hoe malser de biefstuk is. Voor zo'n resultaat hoef je het vlees alleen dicht te schroeien, door de biefstuk per kant een minuutje te bakken. Liever medium gebakken? Bak het vlees dan 2 à 3 minuten per kant. Als je je biefstuk helemaal doorbakken wilt, kun je het vlees het beste ongeveer 4 à 5 minuten per kant bakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kogelbiefstuk
200 gram
Half kruimige aardappelen
3 stuk(s)
Turkse groene peper
½ stuk(s)
Ui
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
¼ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in stukken van 1 – 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, spoel met koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie. Breng op smaak met zout. Zet de bakplaat in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de pepers donker beginnen te kleuren. Draai halverwege om.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Ris ondertussen de naaldjes van het takje rozemarijn. Snijd de rozemarijn fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook en rozemarijn met de mayonaise.
Voeg de mayonaise toe aan de aardappelen en meng goed. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kogelbiefstuk 1 (rood), 2 – 3 (medium), of 4 – 5 (doorbakken) minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat een paar minuten rusten onder alumiumfolie. Voeg ondertussen aan dezelfde koekenpan de ui toe en fruit 2 – 3 minuten. Voeg daarna de ui toe aan de aardappelsalade en schep om.
Verdeel de aardappelsalade en Turkse groene pepers over de borden. Leg op elk bord een kogelbiefstuk.