Kogelbiefstuk met aardappelsalade
Kogelbiefstuk met aardappelsalade

Kogelbiefstuk met aardappelsalade

met geroosterde Turkse groene pepers

Rood, medium of doorbakken? Bak je biefstuk precies zoals jij hem lekker vindt. Hoe roder de binnenkant, hoe malser de biefstuk is. Voor zo'n resultaat hoef je het vlees alleen dicht te schroeien, door de biefstuk per kant een minuutje te bakken. Liever medium gebakken? Bak het vlees dan 2 à 3 minuten per kant. Als je je biefstuk helemaal doorbakken wilt, kun je het vlees het beste ongeveer 4 à 5 minuten per kant bakken.

Allergens:
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kogelbiefstuk

200 g

Half kruimige aardappelen

3 unit

Turkse groene peper

½ unit

Ui

½ bunch

Verse rozemarijn

½ unit

Knoflookteen

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2540 kJ
Calories607 kcal
Fat31 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate46 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein31 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Bowl
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in stukken van 1 – 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, spoel met koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Pepers bakken
2

Meng ondertussen de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie. Breng op smaak met zout. Zet de bakplaat in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de pepers donker beginnen te kleuren. Draai halverwege om.

Mayonaise mengen
3

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Ris ondertussen de naaldjes van het takje rozemarijn. Snijd de rozemarijn fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook en rozemarijn met de mayonaise.

Aardappelsalade maken
4

Voeg de mayonaise toe aan de aardappelen en meng goed. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kogelbiefstuk 1 (rood), 2 – 3 (medium), of 4 – 5 (doorbakken) minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat een paar minuten rusten onder alumiumfolie. Voeg ondertussen aan dezelfde koekenpan de ui toe en fruit 2 – 3 minuten. Voeg daarna de ui toe aan de aardappelsalade en schep om.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade en Turkse groene pepers over de borden. Leg op elk bord een kogelbiefstuk.