Kogelbiefstuk met piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

25 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)535 kcal
Energie (kJ)2238 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes bakken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Biefstuk is een mager stuk vlees en bevat relatief weinig calorieën. Andere magere opties voor vleesliefhebbers zijn bijvoorbeeld kipfilet, varkenshaas, rundertartaar en Duitse biefstuk.

Snijden
2

Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, komkommer, rode ui en bieslook toe. Meng alles goed door elkaar.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Laat ze dan weg uit de salade en bak ze de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.

Kogelbiestuk bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Houd je van een botersmaak? Voeg dan halverwege de baktijd van de biefstuk een klontje boter toe aan de koekenpan en bedruip de biefstuk geregeld met het bakvet.

Serveren
4

Snijd de biefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de biefstuk over de borden en schep de gebakken krieltjes erbij. Proef de piccalilly en schep naar smaak over de biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 250 gram groente bevat? Een van de groenten is rode ui - rijk aan vezels, B-vitaminen en antioxidanten.