Kogelbiefstuk met piccalilly
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Red onion

5 g

Fresh chives

25 g

Organic sour cream

50 g

Radicchio & romaine

1 piece

Rump steak

25 g

Piccalilli

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories535 kcal
Energy (kJ)2238 kJ
Fat25 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate42 g
Sugar6 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein32 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Biefstuk is een mager stuk vlees en bevat relatief weinig calorieën. Andere magere opties voor vleesliefhebbers zijn bijvoorbeeld kipfilet, varkenshaas, rundertartaar en Duitse biefstuk.

Snijden
2

Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, komkommer, rode ui en bieslook toe. Meng alles goed door elkaar.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Laat ze dan weg uit de salade en bak ze de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.

Kogelbiestuk bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Houd je van een botersmaak? Voeg dan halverwege de baktijd van de biefstuk een klontje boter toe aan de koekenpan en bedruip de biefstuk geregeld met het bakvet.

Serveren
4

Snijd de biefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de biefstuk over de borden en schep de gebakken krieltjes erbij. Proef de piccalilly en schep naar smaak over de biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 250 gram groente bevat? Een van de groenten is rode ui - rijk aan vezels, B-vitaminen en antioxidanten.