Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels, vers citroengras en basilicum

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Selderij
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Snijbonen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

100 ml

Kokosmelk

1 stengel(s)

Vers citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

1 tl

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid per persoon 300 ml bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Soep koken
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, 1 tl vissaus per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.