Kokos-noedelsoep met kippendij
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels, vers citroengras en basilicum

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Gluten
Celery
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

1 unit

Wortel

100 g

Snijbonen

100 g

Kippendijreepjes met kebabkruiden

100 milliliters

Kokosmelk

1 stem(s)

Vers citroengras

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

¼ unit

Limoen

1 teaspoon

Vissaus

(Contains Fish)

Not included in your delivery

¼ unit

Kippenbouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2659 kJ
Calories635 kcal
Fat35 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate49 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid per persoon 300 ml bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Soep koken
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, 1 tl vissaus per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.