Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
1 unit
Wortel
100 g
Snijbonen
100 g
Kippendijreepjes met kebabkruiden
100 milliliters
Kokosmelk
1 stem(s)
Vers citroengras
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
2.5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
¼ unit
Limoen
1 teaspoon
Vissaus
(Contains Fish)
¼ unit
Kippenbouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid per persoon 300 ml bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.
Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, 1 tl vissaus per persoon, peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.