Kokos-vissoep met noedels en citroengras
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander

Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het nietrauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht

Labels:
Pittig
Allergenen :
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Broccoli

75 gram

Champignons

150 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

110 gram

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

50 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)637 kcal
Energie (kJ)2665 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan

Instructies

Snijd de groenten en kneus het citroengras
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk klein. Snijd de champignons in parten.

Roer de kokosmelk goed door (zie tip) en kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm.

Voeg de vis toe aan de soep
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 9 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons, noedels en de koolvis toe aan de pan. Breng op smaak met de sojasaus.

3

Hak ondertussen de koriander fijn.

Garneer de soep met koriander
4

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de koriander en peper.