Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen en het geeft deze soep dan ook een fris tintje. Om er een vullende maaltijd van te maken gebruik je udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Snijbonen
75 gram
Paksoi
125 ml
Kokosmelk
1 tl
Gemalen citroengras
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
300 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in reepjes.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het citroengras toe.
Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm.
Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.