Kokossoep met schelvis en udonnoedels
Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen en het geeft deze soep dan ook een fris tintje. Om er een vullende maaltijd van te maken gebruik je udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

100 g

Snijbonen

75 g

Paksoi

125 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Gemalen citroengras

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2377 kJ
Calories568 kcal
Fat31 g
Saturated Fat21.5 g
Carbohydrate46 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in reepjes.

Paksoi snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door.

Smaakmakers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het citroengras toe.

Vis snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm.

Soep afmaken
5

Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.