Kokossoep met udonnoedels en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers

Thomas heeft voor deze soep gekozen, omdat er hele specifieke Aziatische smaken in naar voren komen. De venkel die gebruikt wordt heeft een anijsachtige smaak, wat goed past bij de sterke smaak van gember. De verse udonnoedels zijn net wat dikker dan de gewone noedels, waardoor het een heerlijk stevige soep wordt.

Allergenen :
Gluten
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ gram

Paksoi

½ stuk(s)

Venkel

100 ml

Kokosmelk

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2552 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan

Instructies

Snijd de paksoi klein
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de groene delen van de paksoi. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne plakken.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de venkel toe en bak 1 minuut mee.

Roer de kokosmelk goed door
3

Roer de kokosmelk goed door, voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

4

Voeg halverwege de witte delen van de paksoi toe aan de soep en in de laatste 2 minuten de groene delen en de udonnoedels. Breng op smaak met peper en zout.

Zorg dat het ei net onder water staat
5

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 5 – 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Snijd het ei doormidden en hak de pinda’s grof. Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Leg het ei in het midden van de soep en garneer met de pinda’s.