Kokossoep met udonnoedels en pinda’s
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers

Thomas heeft voor deze soep gekozen, omdat er hele specifieke Aziatische smaken in naar voren komen. De venkel die gebruikt wordt heeft een anijsachtige smaak, wat goed past bij de sterke smaak van gember. De verse udonnoedels zijn net wat dikker dan de gewone noedels, waardoor het een heerlijk stevige soep wordt.

Allergens:
Gluten
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

1 unit

Knoflookteen

½ g

Paksoi

½ unit

Venkel

100 milliliters

Kokosmelk

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

20 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories610 kcal
Energy (kJ)2552 kJ
Fat40 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate40 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein20 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan

Cooking Steps

Snijd de paksoi klein
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de groene delen van de paksoi. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne plakken.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de venkel toe en bak 1 minuut mee.

Roer de kokosmelk goed door
3

Roer de kokosmelk goed door, voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

4

Voeg halverwege de witte delen van de paksoi toe aan de soep en in de laatste 2 minuten de groene delen en de udonnoedels. Breng op smaak met peper en zout.

Zorg dat het ei net onder water staat
5

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 5 – 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Snijd het ei doormidden en hak de pinda’s grof. Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Leg het ei in het midden van de soep en garneer met de pinda’s.