Deze oranje pompoen-pindasoep past helemaal in de feestelijke stijl van Koningsdag! Pindakaas is een wat ongewoon ingrediënt in een soep – het zorgt voor een Indonesisch tintje dat doet denken aan satésaus. Lekker met de zoete smaak van de pompoen! Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Peen
2 stuk(s)
Bosui
150 gram
Pompoenblokjes
1.5 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
1 el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peen in plakken.
Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.
Verwarm ondertussen de platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.