Koninklijke pompoen-pindasoep
Koninklijke pompoen-pindasoep

Koninklijke pompoen-pindasoep

Geserveerd met wit platbrood en een ei

Deze oranje pompoen-pindasoep past helemaal in de feestelijke stijl van Koningsdag! Pindakaas is een wat ongewoon ingrediënt in een soep – het zorgt voor een Indonesisch tintje dat doet denken aan satésaus. Lekker met de zoete smaak van de pompoen! Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.

Allergens:
Celery
Mustard
Egg
Gluten
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

100 g

Peen

2 unit

Bosui

150 g

Pompoenblokjes

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3012 kJ
Calories720 kcal
Fat29 g
Saturated Fat6.1 g
Carbohydrate88 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Immersion blender
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peen in plakken.

Bosui snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

Ei koken
4

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

Soep pureren
5

Verwarm ondertussen de platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.