Koolrabistamppot met gerookte kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolrabistamppot met gerookte kip

Koolrabistamppot met gerookte kip

Met een romige saus van geitenkaas

Winter en stamppot horen bij elkaar en om ervoor te zorgen dat je niet de hele winter dezelfde stamppotten eet, zorgen wij voor variatie! Met ingrediënten als geitenkaas, koolrabi en gerookte kip tover jij vanavond een verrassende versie van stamppot op tafel.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Koolrabi

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sjalot

80 gram

Gerookte kipfilet

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Bloem

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

½ el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2644 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Weeg per persoon 200 gram van de koolrabi af. Schil de koolrabi, snijd in plakken en vervolgens in stukken van 1 – 2 cm. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot.

Koken
2

Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Kipfilet verwarmen
3

Verpak ondertussen de gerookte kipfilet in aluminiumfolie en verwarm 10 minuten in de oven. Hak ondertussen de hazelnoten grof en bewaar apart.

Saus maken
4

Verhit de roomboter in de koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de geitenkaas toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Puree stampen
5

Stamp de aardappelen en koolrabi met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de appel toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de kipfilet uit het aluminiumfolie en snijd in dunne plakken. Verdeel de koolrabistamppot over de borden, schenk de geitenkaassaus erover en verdeel de kipfilet erover. Bestrooi met de hazelnoten.