Kokosmelk geeft van zichzelf al een zachte smaak aan groenten. Door er verse gember, sereh en sojasaus aan toe te voegen wordt het nog lekkerder. De koolvis wordt voor jou gevangen in de koude wateren ten Noordoosten van Schotland. Heerlijk in combinatie met de prei en sperziebonen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Sperziebonen
75 ml
Kokosmelk
85 gram
Pandanrijst
1 tl
Gemalen citroengras
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in fijne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Voeg de rijst toe aan het kokende water samen met de helft van de kokosmelk, ½ tl fijngesneden gember per persoon en een snufje zout. Kook, met deksel, in 8 – 10 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot in 3 – 4 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet apart.
Draai het vuur middelmatig, voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde wok of hapjespan en bak de sperziebonen en sereh 2 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de overige kokosmelk en sojasaus toe. Leg de koolvis op de groenten en stoof, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Keer halverwege de koolvis voorzichtig om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst, groenten en koolvis over de borden en garneer met de knapperig gebakken sjalot.