Koolvis en groene groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis en groene groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst

Koolvis en groene groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst

Kokosmelk geeft van zichzelf al een zachte smaak aan groenten. Door er verse gember, sereh en sojasaus aan toe te voegen wordt het nog lekkerder. De koolvis wordt voor jou gevangen in de koude wateren ten Noordoosten van Schotland. Heerlijk in combinatie met de prei en sperziebonen!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Sperziebonen

75 ml

Kokosmelk

85 gram

Pandanrijst

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2761 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de groenten.
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in fijne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

2

Voeg de rijst toe aan het kokende water samen met de helft van de kokosmelk, ½ tl fijngesneden gember per persoon en een snufje zout. Kook, met deksel, in 8 – 10 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Bak de sjalot.
3

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot in 3 – 4 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet apart.

Leg de koolvis op de groenten en stoof in de pan.
4

Draai het vuur middelmatig, voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde wok of hapjespan en bak de sperziebonen en sereh 2 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de overige kokosmelk en sojasaus toe. Leg de koolvis op de groenten en stoof, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Keer halverwege de koolvis voorzichtig om en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de rijst, groenten en koolvis over de borden en garneer met de knapperig gebakken sjalot.