Heek met spekjes en zoete-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met spekjes en zoete-aardappelpuree

Heek met spekjes en zoete-aardappelpuree

met prei en wortel

Heek is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Mini-heekfilets

(Bevat Vis)

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

30 ml

Water

¼ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2571 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten58.6 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels14.5 g
Eiwitten34.8 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en zoete aardappel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Weeg de aardappelen af. Was of schil de aardappelen, zoete aardappel en wortel en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen, zoete aardappel en wortel in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Stoven
2
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de prei 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en draai het vuur naar middellaag. Stoof de prei, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep af en toe om.
Spek bakken
3
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 - 5 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. 
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen, zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door.
  • Meng de gestoofde prei, de mosterd en de helft van de ui en spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden. Leg de vis en de overige spekreepjes op de puree.