Heek met spekjes en zoete-aardappelpuree
Heek met spekjes en zoete-aardappelpuree

Heek met spekjes en zoete-aardappelpuree

met prei en wortel

Heek is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mini hake fillets

(Contains Fish)

150 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

1 piece

Leek

25 g

Bacon lardons

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

30 milliliters

Water

¼ tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2571 kJ
Calories615 kcal
Fat23.9 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate58.6 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein34.8 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en zoete aardappel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Weeg de aardappelen af. Was of schil de aardappelen, zoete aardappel en wortel en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen, zoete aardappel en wortel in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Stoven
2
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de prei 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en draai het vuur naar middellaag. Stoof de prei, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep af en toe om.
Spek bakken
3
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 - 5 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. 
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen, zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door.
  • Meng de gestoofde prei, de mosterd en de helft van de ui en spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden. Leg de vis en de overige spekreepjes op de puree.