In Korea worden gerechten vaak gedeeld. Er staan verschillende schalen en bakjes op tafel waar iedereen zelf van pakt. Deze wraps zijn daarop geïnspireerd en kun je aan tafel klaarmaken, zodat iedereen zijn wrap naar eigen wens op smaak kan brengen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Biefstukreepjes
15 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
½ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Groentemix
(Kan bevatten Selderij)
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Gluten)
½ el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.